Rye Bye Santa IPA

En julet variation af en IPA, hvor den store mængde rug giver et krydret udtryk og Red X malten lidt rød farve. Hertil klassiske humler, der passer til.

IBU: 47
EBC: 25

OG: 1.068
FG: 1.017

ABV: 6,7%

Opskrift (20 liter)

Vand
Mæskevand: 23-25 liter
Udmæskevand/spargevand: ca. 10-12 liter

Malt
2,8 kg Pale Malt, Golden Promise 5.9 EBC (32.9%)
2,5 kg Vienna Malt 5-9 EBC (29,4%)
1,7 kg Rug (Rye) malt 7,3 EBC (20%)
400 g Carapils 3 EBC (4,7%)
400 g Karamelt malt 150 EBC (4,7%)
400 g Red X malt 30 EBC (4,7%)
300 g Biscuit malt 50 EBC (3,5%)

Mæskes ved 65 grader i en time, koges derefter i en time med humletilsætning.

Humle
60 min – 10 g – Magnum (11% AA)
5 min – 20 g – Amarillo (9% AA)
5 min – 10 g – CTZ/Colmubus (15% AA)

Humlepause/hopstand (85 grader)
30 min – 30 g – Amarillo (9% AA)
30 min – 10 g – CTZ/Columbus (15% AA)

Tørhumling
dag 5 – 30 g – Amarillo (9% AA)
dag 5 – 15 g – CTZ/Columbus (15% AA)
dag 8 – 30 g – Amarillo (9% AA)
dag 8 – 15 g – CTZ/Columbus (15% AA)

Gær
WLP001, Imperial Yeast Flagship eller Wyeast 1056. Safale US05 kan bruges som tørgær.

Urten køles ned til 18 grader og gæres i 5 dage ved 18 grader og derefter i 9 dage ved 21 grader. Karboneres medium til kraftigt.

Kan drikkes med det samme.

About the author