
Stilart: Havrestout
En fløjlsblød stout, hvor havren kan både duftes og smages. Meget drikkevenlig også for folk, der normalt ikke kan lide sorte øl.
Denne opskrift er dimensioneret til en Brewster Beacon med en beregnet effektivitet på 70%. Juster opskriften ud fra %-angivelserne, hvis du har et andet anlæg.
Øllet skal lagre i 2-3 uger inden flaskning/karbonering, gerne mere. Anbefales at karbonere til den lave side.
Opskrift detaljer
Batch størrelse |
Kogning tid |
IBU |
SRM |
Est. OG |
Est. FG |
ABV |
22 L |
60 Min |
43.2 IBUs |
88.5 EBC |
1.059 |
1.017 |
5.7 % |
Ingredienser
Navn |
Mængde |
% |
Maris Otter Malt (Muntons) |
1.8 kg |
28.57 |
Pilsner (Weyermann) |
1.8 kg |
28.57 |
Oats, Malted (Thomas Fawcett) |
1.3 kg |
20.63 |
Carafa Special II (Weyermann) |
450 g |
7.14 |
Caramel/Crystal Malt – 80L |
450 g |
7.14 |
Cara-Pils/Dextrine |
250 g |
3.97 |
Chocolate Malt |
250 g |
3.97 |
Humle
Navn |
Mængde |
Tid |
Type |
Form |
Alpha % |
Challenger |
40 g |
60 min |
Boil |
Pellet |
6.6 |
East Kent Goldings (EKG) |
30 g |
15 min |
Boil |
Pellet |
5.1 |
East Kent Goldings (EKG) |
15 g |
5 min |
Boil |
Pellet |
5.1 |
Tilsætninger
Navn |
Mængde |
Tid |
Type |
Type |
Klar Urt |
8.00 g |
15 min |
Boil |
Fining |
Gær
Navn |
Producent |
Attenuering |
Temperatur |
English Ale (WLP002) |
White Labs |
67% |
18.33°C – 20°C |
Mæsk
Trin |
Temperatur |
Tid |
Mæskning |
65°C |
60 min |
Udmæskning |
78°C |
15 min |