Festivalnatten (5,7%)

Stilart: Havrestout

En fløjlsblød stout, hvor havren kan både duftes og smages. Meget drikkevenlig også for folk, der normalt ikke kan lide sorte øl.

Denne opskrift er dimensioneret til en Brewster Beacon med en beregnet effektivitet på 70%. Juster opskriften ud fra %-angivelserne, hvis du har et andet anlæg.

Øllet skal lagre i 2-3 uger inden flaskning/karbonering, gerne mere. Anbefales at karbonere til den lave side.

Opskrift detaljer

Batch størrelse Kogning tid IBU SRM Est. OG Est. FG ABV
22 L 60 Min 43.2 IBUs 88.5 EBC 1.059 1.017 5.7 %

Ingredienser

Navn Mængde %
Maris Otter Malt (Muntons) 1.8 kg 28.57
Pilsner (Weyermann) 1.8 kg 28.57
Oats, Malted (Thomas Fawcett) 1.3 kg 20.63
Carafa Special II (Weyermann) 450 g 7.14
Caramel/Crystal Malt – 80L 450 g 7.14
Cara-Pils/Dextrine 250 g 3.97
Chocolate Malt 250 g 3.97

Humle

Navn Mængde Tid Type Form Alpha %
Challenger 40 g 60 min Boil Pellet 6.6
East Kent Goldings (EKG) 30 g 15 min Boil Pellet 5.1
East Kent Goldings (EKG) 15 g 5 min Boil Pellet 5.1

Tilsætninger

Navn Mængde Tid Type Type
Klar Urt 8.00 g 15 min Boil Fining

Gær

Navn Producent Attenuering Temperatur
English Ale (WLP002) White Labs 67% 18.33°C – 20°C

Mæsk

Trin Temperatur Tid
Mæskning 65°C 60 min
Udmæskning 78°C 15 min

About the author