Bedømmelse

Øl – aroma. smag. udseende, mundfylde og oplevelse

Vil du gerne have en vurdering af din håndbryggede øl eller kæmper du mod nogle bi-smage i dit øl?

Jeg har mange års erfaring med øl, stilarter og bedømmelse af øl, måske kan jeg hjælpe dig med at komme af med uheldige bi-smage eller andre fejl i dit øl, som du gerne vil af med, men som du ikke har fundet løsningen på endnu.

Jeg kan smage på en prøve af dit øl, og give dig en feedback, hvis du har lyst. Det koster ikke noget, men du skal selv stå for at få prøven frem til mig, enten med pakke eller personlig aflevering og jeg kan ikke give nogen garanti for at kunne finde frem til alle fejl eller hvornår jeg har tid til at evaluere din øl.

Kontakt mig på carsten@brygklubben.dk for nærmere aftale.

(PS. Jeg giver en feedback som nedenstående, ikke en bedømmelse med points a la DM i Håndbryg)

Eksempel på en evaluering:

Jans Krydderøl

Flot lys gylden øl, lettere tåget, ophældt med et flot og meget holdbart skum, står fint i glasset.

Ren aroma, har den undergærede tilbageholdne profil, selvom det er oplyst værende en ale/kölsch gær. Noter af fadlagret sherry og en lille smule brød og en lidt parfumesødlig blomster-fornemmelse. Meget svag note af peber og måske en forbigående æble, der dog hurtigt er væk og ikke kommer igen.

Har en dejlig balance i smagen, først en lidt maltet smag af korn og brød, derefter en antydning af noget lagret, lidt sødlig frugt, som balanceres elegant af en medium bitterhed, som er umiddelbar og ikke bliver i munden så længe.

Kroppen er let og der er en fin karbonering.

En dejlig frisk sommerøl, man fornemmer man sidder og nyder den i en have fyldt med blomsterduft og har straks lyst til en til.