Sommerjuice (5,8%)

Stilart: New England IPA

Vil du brygge den lækreste humlebombe med masser af aroma og tropisk/citrus smag, så kan du bruge denne opskrift.

Denne opskrift er brygget på et 25 liter Brewster anlæg, men kan skaleres til andre anlæg ud fra %-angivelserne. Der er beregnet en effektivitet på 70%, juster malt mængderne tilsvarende, hvis din effektivitet er anderledes.

Har du lidt ældre humle, skal selv de ret store mængder justeres lidt mere opad.

En New England IPA skal karboneres medium og skal drikkes så frisk som overhovedet muligt.

Opskrift detaljer

Batch størrelse Kogning tid IBU SRM Est. OG Est. FG ABV
20 L 60 Min 50.4 IBUs 9.1 EBC 1.055 1.011 5.8 %

Ingredienser

Navn Mængde %
Maris Otter Malt (Muntons) 4.2 kg 80.77
Oats, Flaked 500 g 9.62
Wheat, Flaked 500 g 9.62

Humle

Navn Mængde Tid Type Form Alpha %
Citra 20 g 5 min Boil Pellet 11.5
El Dorado 20 g 5 min Boil Pellet 11.5
Mosaic (HBC 369) 20 g 5 min Boil Leaf 10.5
Citra 50 g 10 min Aroma Pellet 11.5
El Dorado 50 g 10 min Aroma Pellet 11.5
Mosaic (HBC 369) 50 g 10 min Aroma Leaf 10.5
Citra 60 g 8 dage Dry Hop Pellet 12
El Dorado 60 g 8 dage Dry Hop Pellet 15
Mosaic (HBC 369) 60 g 8 dage Dry Hop Pellet 12.3
Citra 60 g 4 dage Dry Hop Pellet 12
El Dorado 60 g 4 dage Dry Hop Pellet 15
Mosaic (HBC 369) 60 g 4 dage Dry Hop Pellet 12.3

Gær

Navn Producent Attenuering Temperatur
Dry English Ale (WLP007) White Labs 75% 18.33°C – 21.11°C

Mæsk

Trin Temperatur Tid
Mæskning 65°C 60 min
Udmæskning 77°C 30 min

About the author