Luftguitar Øl

Stilart: Amerikansk Barley Wine

Hvert år brygger jeg en ny øl til mit “crew” på Roskilde Festival. Vi er nogle gamle gymnasiekammerater, der stadig holder traditionen i hævd med at tage afsted og der skal selvfølgelig god øl til.

Luftguitar Øl skulle gerne give lyst til at spille luftguitar, især efter nogle stykker af denne bastante 10% øl, med en smagseksplosion fra muscovado sukkeret, som balanceres af store mængder amerikanske humle.

Denne opskrift er pga. den høje ABV beregnet med kun 50% effektivitet, da denne falder ned under normal.

Den bør lagres i 4-5 måneder, gerne mere. Kan lagres i mange mange år.

Opskrift detaljer

Batch størrelse Kogning tid IBU SRM Est. OG Est. FG ABV
20 L 60 Min 93.2 IBUs 57.8 EBC 1.095 1.021 10.0 %

Ingredienser

Navn Mængde %
Pale Malt, Maris Otter 6.4 kg 64.32
Cara-Pils/Dextrine 400 g 4.02
Caramel/Crystal Malt – 60L 400 g 4.02
Caramel/Crystal Malt – 80L 400 g 4.02
Carafa Special II (Weyermann) 100 g 1.01
Extra Light Dry Extract 500 g 5.03
Muscovado Sugar, Dark 1.5 kg 15.08
Candi Sugar, Clear 250 g 2.51

Humle

Navn Mængde Tid Type Form Alpha %
Columbus (Tomahawk) 40 g 60 min Boil Pellet 11.9
Centennial 40 g 20 min Boil Pellet 8.8
Columbus (Tomahawk) 40 g 20 min Boil Pellet 11.9
Cascade 40 g 10 min Boil Leaf 4.3
Centennial 30 g 5 min Boil Pellet 8.8
Cascade 40 g 5 dage Dry Hop Leaf 4.3
Centennial 30 g 5 dage Dry Hop Pellet 8.8
Columbus (Tomahawk) 30 g 5 dage Dry Hop Pellet 11.9

Tilsætninger

Navn Mængde Tid Type Type
Klar Urt 6.34 g 15 min Boil Fining

Gær

Navn Producent Attenuering Temperatur
California Ale (WLP001) White Labs 77% 20°C – 22.78°C

Mæsk

Trin Temperatur Tid
Mæskning 65°C 60 min
Udmæskning 78°C 15 min

 

About the author