Lænestol Vanilla Bourbon Porter

Opskrift
Denne opskrift er brygget på et 30 liter Brewster Beacon anlæg, men kan skaleres til andre anlæg ud fra %-angivelserne. Den samlede maltmængde er i overkanten af hvad Beacon kan klare, overvej at mæske af 2 gange (se ovenfor). Der er beregnet en effektivitet på 60%, juster malt mængderne tilsvarende, hvis din effektivitet er anderledes.

Tilsætning (efter gæring)

2-3 vaniljestænger
1-2 dl Bourbon whiskey

(Se praktisk råd i artiklen om håndtering af tilsætninger)

Opskrift detaljer

Batch størrelse Kogning tid IBU SRM Est. OG Est. FG ABV
21 L 60 Min 49.6 47.5 SRM 1.089 1.028 8.01 %

Ingredienser

Navn Mængde %
Pale Malt, Maris Otter 6 kg 62.5
Brown Malt 1 kg 10.42
Munich 1 kg 10.42
Chocolate 500 g 5.21
Light Dry Extract 500 g 5.21
Caramel/Crystal Malt 300 g 3.13
Chateau Crystal 300 g 3.13

Humle

Navn Mængde Tid Type Form Alpha %
Magnum 40 g 60 min Boil Pellet 12
East Kent Goldings (EKG) 35 g 10 min Boil Pellet 5

Tilsætninger

Navn Mængde Tid Type Type
Vanilla Bean 2 items 0 min Secondary Spice
Bourbon Whiskey 200 ml 0 min Bottling Other

Gær

Navn Producent Attenuering Temperatur
Denny's Favorite (1450) Wyeast Labs 75% 0°C – 0°C

Mæsk

Trin Temperatur Tid
Temperature 65°C 60 min

About the author