Amerikansk Brown Ale

En skøn amerikansk Brown Ale, som har en fin balance mellem malt og humle, og som er drikkevenlig.

IBU: 40
EBC: 48

OG: 1.058
FG: 1.013

ABV: 5,6%

Opskrift (20 liter)

Vand
Mæskevand: 25 liter
Udmæskevand/spargevand: ca. 10-12 liter

Malt
5,5 kg Pale Malt, Golden Promise 5.9 EBC (81.5%)
300 g – Caramunich II 124 EBC (4,5%)
250 g – Caramel Amber 70 EBC (3,5%)
250 g – Chateau Biscuit 50 EBC (3,5%)
200 g – Carafa Special II 820 EBC (3%)
200 g – Chateau Crystal 150 EBC (3%)
60 g – Chocolate 900 EBC (1%)

Mæskes ved 67 grader i en time, koges derefter i en time med humletilsætning.

Humle
60 min – 30 g – Magnum (10,3% AA)
15 min – 25 g – Cascade (6% AA)
5 min – 25 g – Cascade (6% AA)
1 min – 25 g – Cascade (6% AA)

Gær
WLP001, Imperial Yeast Flagship eller Wyeast 1056. Safale US05 kan bruges som tørgær.

Urten køles ned til 18 grader og gæres i 5 dage ved 18 grader og derefter i 9 dage ved 21 grader. Karboneres medium til kraftigt.

Kan med fordel lagres i 2-3 uger inden den drikkes.

About the author