Allemands IPA (4,4%)

Stilart: Session-IPA

En dejlig og meget drikkevenlig IPA, som ikke er særlig bitter og som alle kan lide.

Denne opskrift er brygget på et 25 liter Brewster anlæg, men kan skaleres til andre anlæg ud fra %-angivelserne. Der er beregnet en effektivitet på 70%, juster malt mængderne tilsvarende, hvis din effektivitet er anderledes.

Øllen kan drikkes efter 14-16 dage, men har godt af at lagre i mindst en uge inden flaskning/fad.

Opskrift detaljer

Batch størrelse Kogning tid IBU SRM Est. OG Est. FG ABV
20 L 60 Min 28.5 IBUs 9.1 EBC 1.046 1.013 4.3 %

Ingredienser

Navn Mængde %
Maris Otter Malt (Muntons) 2.1 kg 48.84
Pilsner (Weyermann) 1.1 kg 25.58
Munich Malt 400 g 9.3
Vienna Malt 400 g 9.3
Cara-Pils/Dextrine 300 g 6.98

Humle

Navn Mængde Tid Type Form Alpha %
Amarillo 10 g 5 min Boil Pellet 6.7
Citra 10 g 5 min Boil Pellet 9.9
Columbus (Tomahawk) 10 g 5 min Boil Pellet 12.9
Simcoe 10 g 5 min Boil Pellet 10.7
Amarillo 20 g 10 min Aroma Pellet 6.7
Citra 20 g 10 min Aroma Pellet 9.9
Columbus (Tomahawk) 20 g 10 min Aroma Pellet 12.9
Simcoe 20 g 10 min Aroma Pellet 10.7
Amarillo 20 g 5 dage Dry Hop Pellet 6.7
Citra 20 g 5 dage Dry Hop Pellet 9.9
Columbus (Tomahawk) 20 g 5 dage Dry Hop Pellet 12.9
Simcoe 20 g 5 dage Dry Hop Pellet 10.7

Tilsætninger

Navn Mængde Tid Type Type
Klar Urt 8.00 g 15 min Boil Fining

Gær

Navn Producent Attenuering Temperatur
English Ale (WLP002) White Labs 67% 18.33°C – 20°C

Mæsk

Trin Temperatur Tid
Mæskning 65°C 60 min
Udmæskning 77°C 30 min

 

About the author