Nem flaskefylding fra fad – Test af iTap og iTap Pro

Et af de bedste skridt jeg nogensinde har taget i min skønne håndbrygningshobby, har været at gå over til at bruge fad i stedet for flasker. Det er efter min mening meget nemmere at håndtere, praktisk når man har fest og gæster og giver en en hel del ekstra kontrol og styring af karbonering med mere. Eneste minus ved at gå over til fad og de typiske cornelius fustager, er at man alligevel har brug …

Læs mere

Salg af håndbrygget øl – Hvad må du?

Laver man en liste over de mange kommercielle bryggere i Danmark, finder du en hel del, der er startet med at håndbrygge hjemme og måske endda har vundet en medalje til DM i Håndbryg og som derefter har kastet sig ud i at sælge af sin øl og har startet en kommerciel karriere, som f.eks. Munkebo, Røde Port og SpyBrew. Der håndbrygges som aldrig før ude i de mange danske hjem, og håndbrygnings-hobbyen, som undertegnede …

Læs mere

En øl-vals fra Wien – Vienna Lager

En vals skal være elegant og glide henover gulvet, så vidt en total ukyndig, som mig har forstået det. Ligeledes med øl, en elegant øl skal glide ned i glasset, se flot ud og være klar med fint skum, have en afstemt, balanceret og elegant aroma og ikke mindst være en nydelse som oplevelse, så man får lyst til en dans og en tår mere. Vienna Lager eller Wiener-øl, som den også kaldes, er efter …

Læs mere

Malt – rygraden i dit øl

Selvom humlen ofte stjæler overskrifterne, især i disse IPA tider, skal vi ikke glemme en vigtig ingrediens i din øl og det vi som håndbryggere bruger mest af, nemlig den vigtige malt, der udgør rygraden i dit øl. Det mest fantastiske er jo, at vi i dag som håndbryggere kan indkøbe stort set hver eneste tænkelig malt type via brygbutikkerne og webshops. Så nemt havde håndbryg pionererne det ikke i 90erne, hvor der hverken var …

Læs mere

Undgå brygfejl i dit øl

En tår håndbryg er bedre end tårer over dit håndbryg, det tror jeg, at alle vi håndbryggere kan være enige om. Der findes i vores kredse et udtryk der siger, at når en håndbrygger påstår, at han/hun aldrig har måtte hælde et mislykket bryg ud, så lyver vedkommende. Selv har jeg været ude for det to gange ud af rigtig mange bryg. Den første gang fandt jeg aldrig ud af præcist hvorfor og det var …

Læs mere

Brown Ale : Den oversete stilart

En overset men fantastisk drikkevenlig øl Det er øv, men vi kan lige så godt indstille os på det. Efteråret er på vej og sommeren går på hæld. Vi har brygget Pilsner, Wit, New England IPA i foråret og forsommeren, så vi havde noget læskende til terrassen og grilaftener. Men ak, der er kun bundslatter og få flasker tilbage. Måske er juleøllet allerede brygget, hvis det skal lagre og konditionere godt inden højtiden, det er …

Læs mere