Sommerjuice (5,8%)(IPA - New England)

Stilart: New England IPA

Vil du brygge den lækreste humlebombe med masser af aroma og tropisk/citrus smag, så kan du bruge denne opskrift.

Denne opskrift er brygget på et 25 liter Brewster anlæg, men kan skaleres til andre anlæg ud fra %-angivelserne. Der er beregnet en effektivitet på 70%, juster malt mængderne tilsvarende, hvis din effektivitet er anderledes.

Har du lidt ældre humle, skal selv de ret store mængder justeres lidt mere opad.

En New England IPA skal karboneres medium og skal drikkes så frisk som overhovedet muligt.

Recipe Details

Batch Size Boil Time IBU SRM Est. OG Est. FG ABV
20 L 60 min 50.4 IBUs 9.1 EBC 1.055 1.011 5.8 %

Fermentables

Name Amount %
Maris Otter Malt (Muntons) 4.2 kg 80.77
Oats, Flaked 500 g 9.62
Wheat, Flaked 500 g 9.62

Hops

Name Amount Time Use Form Alpha %
Citra 20 g 5 min Boil Pellet 11.5
El Dorado 20 g 5 min Boil Pellet 11.5
Mosaic (HBC 369) 20 g 5 min Boil Leaf 10.5
Citra 50 g 10 min Aroma Pellet 11.5
El Dorado 50 g 10 min Aroma Pellet 11.5
Mosaic (HBC 369) 50 g 10 min Aroma Leaf 10.5
Citra 60 g 8 days Dry Hop Pellet 12
El Dorado 60 g 8 days Dry Hop Pellet 15
Mosaic (HBC 369) 60 g 8 days Dry Hop Pellet 12.3
Citra 60 g 4 days Dry Hop Pellet 12
El Dorado 60 g 4 days Dry Hop Pellet 15
Mosaic (HBC 369) 60 g 4 days Dry Hop Pellet 12.3

Yeast

Name Lab Attenuation Temperature
Dry English Ale (WLP007) White Labs 75% 18.33°C – 21.11°C

Mash

Step Temperature Time
Mæskning 65°C 60 min
Udmæskning 77°C 30 min

Fermentation

Step Time Temperature
Primary 7 days 19°C
Secondary 9 days 23°C
Aging 0 days 20°C

ABV:5.8%
IBU:42

About the author