Julesæson 17(Saison / Farmhouse Ale)

En lidt anderledes juleøl, hvor de krydrede noter hentes fra saison-gæren og ikke tilsatte krydderier. Samtidig en masse friskhed og en tør afslutning, giver en let-drikkelig, men samtidig spændende og absolut ikke sød juleøl.

Saison-gær har en fantastisk evne til at udvikle peber og krydderi noter, såkaldte fenoler, hvis man gærer den rigtigt. Gæren kan tåle høje temperaturer for at udvikle kompleksiteten, men det anbefales at man starter lavt og lader temperaturen stige med f.eks. 1 grad om dagen, indtil man når op på 27-28 grader, hvor den kan slutte af og rydde op.

Bør karboneres medium til højt. Masser af flot skum.!

Recipe Details

Batch Size Boil Time IBU SRM Est. OG Est. FG ABV
20 L 60 min 34.4 IBUs 29.1 EBC 1.053 1.008 6.0 %

Fermentables

Name Amount %
Vienna Malt 2.7 kg 54
Wheat Malt, Ger 1.3 kg 26
Wheat, Flaked 400 g 8
Aromatic Malt 300 g 6
Special B Malt 300 g 6

Hops

Name Amount Time Use Form Alpha %
Saaz 60 g 60 min Boil Leaf 4.2
Saaz 25 g 15 min Boil Leaf 4.2
Saaz 15 g 5 min Boil Leaf 4.2

Miscs

Name Amount Time Use Type
Klar Urt 8.00 g 15 min Boil Fining

Yeast

Name Lab Attenuation Temperature
French Saison (3711) Wyeast Labs 80% 18.33°C – 25°C

Mash

Step Temperature Time
Mæskning 65°C 60 min
Udmæskning 78°C 15 min

Fermentation

Step Time Temperature
Primary 9 days 18°C
Aging 7 days 28°C

ABV:6.0%
IBU:34

About the author