Festivalnatten (5,7%)(Stout - Oatmeal)

Stilart: Havrestout

En fløjlsblød stout, hvor havren kan både duftes og smages. Meget drikkevenlig også for folk, der normalt ikke kan lide sorte øl.

Denne opskrift er dimensioneret til en Brewster Beacon med en beregnet effektivitet på 70%. Juster opskriften ud fra %-angivelserne, hvis du har et andet anlæg.

Øllet skal lagre i 2-3 uger inden flaskning/karbonering, gerne mere. Anbefales at karbonere til den lave side.

Recipe Details

Batch Size Boil Time IBU SRM Est. OG Est. FG ABV
22 L 60 min 43.2 IBUs 88.5 EBC 1.059 1.017 5.7 %

Fermentables

Name Amount %
Maris Otter Malt (Muntons) 1.8 kg 28.57
Pilsner (Weyermann) 1.8 kg 28.57
Oats, Malted (Thomas Fawcett) 1.3 kg 20.63
Carafa Special II (Weyermann) 450 g 7.14
Caramel/Crystal Malt – 80L 450 g 7.14
Cara-Pils/Dextrine 250 g 3.97
Chocolate Malt 250 g 3.97

Hops

Name Amount Time Use Form Alpha %
Challenger 40 g 60 min Boil Pellet 6.6
East Kent Goldings (EKG) 30 g 15 min Boil Pellet 5.1
East Kent Goldings (EKG) 15 g 5 min Boil Pellet 5.1

Miscs

Name Amount Time Use Type
Klar Urt 8.00 g 15 min Boil Fining

Yeast

Name Lab Attenuation Temperature
English Ale (WLP002) White Labs 67% 18.33°C – 20°C

Mash

Step Temperature Time
Mæskning 65°C 60 min
Udmæskning 78°C 15 min

Fermentation

Step Time Temperature
Primary 7 days 18°C
Secondary 9 days 21°C
Aging 14 days 18°C

ABV:5.7%
IBU:43

About the author