Allemands IPA (4,4%)(IPA - Session / India Session Ale)

Stilart: Session-IPA

En dejlig og meget drikkevenlig IPA, som ikke er særlig bitter og som alle kan lide.

Denne opskrift er brygget på et 25 liter Brewster anlæg, men kan skaleres til andre anlæg ud fra %-angivelserne. Der er beregnet en effektivitet på 70%, juster malt mængderne tilsvarende, hvis din effektivitet er anderledes.

Øllen kan drikkes efter 14-16 dage, men har godt af at lagre i mindst en uge inden flaskning/fad.

Recipe Details

Batch Size Boil Time IBU SRM Est. OG Est. FG ABV
20 L 60 min 28.5 IBUs 9.1 EBC 1.046 1.013 4.3 %

Fermentables

Name Amount %
Maris Otter Malt (Muntons) 2.1 kg 48.84
Pilsner (Weyermann) 1.1 kg 25.58
Munich Malt 400 g 9.3
Vienna Malt 400 g 9.3
Cara-Pils/Dextrine 300 g 6.98

Hops

Name Amount Time Use Form Alpha %
Amarillo 10 g 5 min Boil Pellet 6.7
Citra 10 g 5 min Boil Pellet 9.9
Columbus (Tomahawk) 10 g 5 min Boil Pellet 12.9
Simcoe 10 g 5 min Boil Pellet 10.7
Amarillo 20 g 10 min Aroma Pellet 6.7
Citra 20 g 10 min Aroma Pellet 9.9
Columbus (Tomahawk) 20 g 10 min Aroma Pellet 12.9
Simcoe 20 g 10 min Aroma Pellet 10.7
Amarillo 20 g 5 days Dry Hop Pellet 6.7
Citra 20 g 5 days Dry Hop Pellet 9.9
Columbus (Tomahawk) 20 g 5 days Dry Hop Pellet 12.9
Simcoe 20 g 5 days Dry Hop Pellet 10.7

Miscs

Name Amount Time Use Type
Klar Urt 8.00 g 15 min Boil Fining

Yeast

Name Lab Attenuation Temperature
English Ale (WLP002) White Labs 67% 18.33°C – 20°C

Mash

Step Temperature Time
Mæskning 65°C 60 min
Udmæskning 77°C 30 min

Fermentation

Step Time Temperature
Primary 7 days 18°C
Secondary 9 days 21°C
Aging 14 days 18°C

 

ABV:4.4%
IBU:29

About the author